Gestolen kunst

 

  gestolen in 1952 van particulier

 

let op dit zijn foto's. Het schilderij is een zelfportret!

 

SCHILDERIJ GEZOCHT: Zelfportret van Wijnand Adriaan van Houweninge van Sprang

Kenmerken: Houten paneel in olieverf / Omstreeks 1860 geschilderd / Ongeveer 30 x 40 cm, misschien kleiner / Kleurgebruik: donkere tonen / Er zat destijds een zwarte lijst omheen, maar kan inmiddels weg zijn. / Er is geen foto van het schilderij, maar wel foto’s van de man die op het schilderij staat. In de tijd dat hij het zelfportret schilderde, leek hij het meest op de zwart-witfoto met de lange bakkebaarden (het portret had alleen geen passe-partout. / Waarschijnlijk gesigneerd met ‘W.A.v.H.v.S’ (maar kan ook overschilderd zijn met ‘J.J.C.

Duurentijdt’. / Waarschijnlijk draagt de man op het schilderij een vadermoordenaar (overhemd met openstaande boord) met een soort choker met opvallende dasspeld (vuist met dolk).

 

Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar wij zijn nu bezig met een nieuw RTL4 programma waarin we dit schilderij heel graag terug willen krijgen bij de eigenaresse. De schilder was haar overgrootvader en is heel bepalend geweest in de familie. Ze wil het schilderij ontzettend graag terug. Herkent u iets van de foto’s of omschrijving?

Of heeft u een goede tip voor mijn zoektocht? Mail dan naar:

michelle@parklanetv.com Uiteraard wordt de gouden tip gepast beloond!

Alvast heel erg bedankt!

 

Indien u informatie heeft over bovengenoemd schilderij , dan  verzoeken we u kontakt op te nemen :

 met gestolen kunst 06-20571436

overzicht gestolen kunst