* home      

* overzicht           gestolen kunst

 * aanmelding

 * terug gevonden

 * preventie

 * contact

 * links

KIJKDAG RECHERCHE

Laatste update website

10-07-2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

Gestolen kunst

 

J.W. Havermans (beeldhouwer)

Bronzen beeld  gestolen in Alkmaar / Clarissenbuurt

De Rustende Arbeider, brons

 

Beeld “De Rustende Arbeider” verdwenen

 

Het beeld "De Rustende Arbeider" van J.W. Havermans, dat sinds 1952 een plek had langs het Bolwerk ter hoogte van de Clarissenbuurt/ Clarissenbolwerk, is verdwenen. Hiervan is door de gemeente Alkmaar als eigenaar aangifte gedaan bij de politie.

 

Ambtenaren van de gemeente Alkmaar constateerden afgelopen donderdagochtend dat het bronzen beeld niet meer op de sokkel stond, terwijl zij het beeld op woensdagochtend 16 april tijdens inspectie nog op deze plek hadden gezien. Toen heeft een ambtenaar ook nog foto's gemaakt van het beeld. Het beeld moet daarom tussen woensdagochtend 16 april en donderdagochtend 24 april van zijn sokkel zijn gehaald. Hierbij moeten de nodige kracht en/of hulpmiddelen zijn gebruikt, omdat het beeld stevig was bevestigd op de sokkel.

 

Wie het beeld na 16 april nog op deze plek heeft gezien, wie heeft gezien dat het beeld van zijn sokkel werd getrokken, of wie andere informatie kan geven die kan leiden tot het terugvinden van het kunstwerk of de aanhouding van de dader(s), wordt verzocht dit te melden bij de 

politie Alkmaar, tel. 0900-8844.

 

overzicht gestolen kunst