* home      

* overzicht           gestolen kunst

 * aanmelding

 * terug gevonden

 * preventie

 * contact

 * links

KIJKDAG RECHERCHE

Laatste update website

10-07-2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

Gestolen kunst

 

Lenie Davina Oude Vrielink, beelden

tel. politie :  0900-8844

 

"aan tafel" "bergen verzetten"
"dansen is plezier voor twee" "evolutie" [ albast 29x35x13]

"ijsbeer"[ albast ] "moeder met kinderen
"samen, [ groen chinees 14x10x20] paringsdans
 

Info van de kunstenaar:

We hebben een bessen/galerietuin waar we elke zondagmiddag vanaf twee uur (alleen bij mooi weer) geopend zijn. Ook die zondag dus, Door familieomstandigheden is mijn man eerder naar huis gegaan, hij heeft wel mijn schilderijen meegenomen maar de beelden heb ik voor die ene keer goed ingepakt en onder lappen in het schuurtje gezet. Deze gaat op een aparte manier op slot en ook de tuin zelf zit met een ingewikkeld slot op slot. Dat moeten mensen gezien hebben. Achteraf zijn we al vaker bezocht en altijd van zondag op maandag. Dit weten we omdat telkens het prikkeldraad geforceerd was. Wij dachten toen steeds aan kinderen omdat we dus ook die bessen hebben en er verder niets weg was. De prikkeldraad omheining + hekwerk was uit zijn voegen gerukt en de deur van de schuur hebben ze met brute kracht opengebroken zodat ze 25 cm doorgang hadden. En toen hebben ze uitgezochtwat ze wel of niet (gewoon wegsmijten en kapot) wilden hebben.

 

Deze bessen/galerietuin ligt in het buitengebied van Enschede oost achter het “Groot Tegeler” beter kan ik het niet omschrijven, In het politie rapport staat volkstuincomplex aan de Mensinkweg. Dit is in ons geval echter niet helemaal waar want waar wij zitten ligt helemaal niet aan die weg. Veel mensen weten ons dan ook gewoon te vinden. Vraag maar naar Lenie en Theo en iedereen weet het.

 

De aangifte heb ik gedaan bij wijkbureau Oost in Enschede.

Het werk was op deze manier dus ook niet verzekerd.

 

De waarde van de diefstal heb ik geschat op 5000 euro. 

Indien u weet waar bovenstaande beelden zich bevinden of als u iets heeft gezien van de diefstal verzoeken we u contact op te nemen met de politie

tel. politie :  0900-8844

   
overzicht gestolen kunst