* home      

* overzicht gestolen kunst

 * aanmelding

 * terug gevonden

 * preventie

 * contact

 * links

KIJKDAG RECHERCHE

laatste update:

07-04-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

Gestolen kunst

 

uit particulier bezit gestolen te Zaandijk:

41 schilderijen en overige kunst

Inmiddels is een deel van de schilderijen teruggevonden [ april 2014]

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Een deel van de collectie is teruggevonden in 2014 en de eigenaar heeft er inmiddels afstand van gedaan. De schilderijen worden verkocht via een kunsthandelaar. Onbekend is door wie ze gestolen zijn. Ze zijn via een faillissement aangekocht door een kunsthandelaar en de officier van Justitie heeft besloten dat de schilderijen daar mogen blijven en verkocht mogen worden.

 

Oospronkelijk bericht:

Willem den Hartigh uit Zaandijk is een groot liefhebber van kunst. Hobby loopt uit de hand. Hij is nu een groot verzamelaar en 6 tot 8 keer per jaar houdt hij huis exposities in zijn vm chocoladefabriek in Zaandijk.

Recent is uit zijn woning een groot aantal werken gestolen, waarvan het groot deel afkomstig is van zaanse kunstenaars die genoemd zijn in het boek "Kunst zonder rugwind". Een boek dat verscheen naar aanleiding van de gelijkluidende tentoonstelling in het Zaans Museum. Voor dat museum was ook deel van het gestolen werk bestemd, afkomstig uit de kollektie van de schilder Gerrit Jan de Geus.

Ontvreemd zijn dus werken van De Geus, Willem Jansen, Jan de Boer, Cees Bolding,  Peter Teeling, Bea van Huystede Budinsky, Klaas de Boer (ceramiek) niet Zaankanters Pieter Borstlap, Dirk Breed, Basje Bak en Peter Bes.

 

 

Indien u weet waar bovengenoemde beelden zich bevinden, verzoeken we u kontakt op te nemen met de politie:

tel: 0900-8844

 
 

overzicht gestolen kunst